Skip to Content

Ce ar trebui sa ofere o casa de expeditie?

Luarea unei decizii privind alegerea partenerului logistic ar trebui sa tina cont de cel putin trei aspecte deosebit de importante:

In primul rand, ar trebui sa va orientati dupa un partener de incredere care sa fie mereu alaturi atunci când trebuie sa luati o decizie privind nevoile pe care le aveti in legatura cu transportul.

In al doilea rand, ar trebui sa cautati o casa de expeditie cu o echipa care sa va poata oferi avantajele experientei si cunoasterii in domeniu si care va poate da sfaturi profesionale pretioase pe tot parcursul transportului. Asta include cautarea celei mai bune posibilitati de transport – transportator, pret, respectarea datelor de incarcare/descarcare.

In al treilea rand, profesionistii casei de expeditie ar trebui sa va poata informa continuu in privinta datelor, orelor, pozitionarii transportului pe traseu, pana la descarcare.

Logistics Management Solutions va propune solutia optima ca timp, bani si siguranta in ceea ce priveste transportul de care aveti nevoie. Suntem o echipa experimentata si de incredere care se asigura zi de zi ca, in cadrul casei noastre de expeditie, veti gasi cele mai bune posibilitati de transport, adaptate nevoilor si exigentelor fiecarui client in parte.

Guvernul Lituanian a decis sa uneasca companiile de transport sub aceeasi umbrela

Compania holding infiintata de Ministerul Transporturilor si Comunicatiilor va cuprinde initial companiile Lithuanian Railways, Problematika, Smiltynes perkela, Lithuanian Radio and Television Center, Detonas si the Lithuanian Post. Pe viitor, odata ce companiile de transport aflate sub controlul ministerului vor fi reorganizate in companii publice, vor fi de asemenea incluse sub coordonarea companiei holding. Principalul scop al acestei actiuni este de a oferi partilor implicate cele mai bune solutii pentru un transport eficient si de incredere.

Ministrul transporturilor si comunicatiilor din Lituania, Rimantas Sinkevičius, a apreciat aceasta reorganizare ca fiind benefica economiei statului avand in vedere facilitarea eforturilor de imbunatatire a eficientei de operare a companiilor de transport, reducerea costurile administrative si inlaturarea suprapunerile functionale.

Sursa: Baltic Transport Journal

Eurotunnel face parte din noul index Low Carbon 100 Europe®

In aceasta luna, Grupul Eurotunnel a celebrat aniversarea a 25 de ani de la prima jonctiune a galeriilor franceza si engleza. Aceasta prima conexiune intre Insulele Britanice si Europa continentala a devenit de atunci legatura vitala pe care o cunosteam astazi cu totii.

Cu ocazia conferintei ONU din Paris pe tema schimbarilor climatice de la inceputul acestei luni, Euronext a anuntat ca a selectat compania Eurotunnel sa faca parte din noul index Low Carbon 100 Europe® . De la inaugurarea serviciului ei comercial, le Shuttle, Eurotunnel a contribuit la reducerea a aproape 3,4 milioane tone de CO2, in comparatie cu feribotul si, incepand cu 2006, Eurotunnel si-a redus de asemenea amprenta de carbon si emisiile de gaze de sera cu 55%. Asadar, aceasta decizie este vazuta ca o recompensa a celor 25 de ani de angajament continuu catre actiuni de sustinere a mediului inconjurator.

Indicele masoara performanta celor mai mari 100 companii din Europa cu cel mai mic nivel de emisii de carbon din sectorul lor de activitate. Selectia este realizata urmand o evaluare in profunzime a amprentei de carbon a fiecarei companii si este efectuata de un Comitet Stiintific compus din experti din ONG-uri, institutii publice si sectorul financiar.

Sursa: www.eurotunnelgroup.com

Un nou concept van: Iveco Vision

Participarea Logistics Management Solutions la cel mai mare targ de transport international de la Munchen, ne-a oferit ocazia sa asistam la prezentarea unui nou concept car cu un potential excelent pentru o casa de expeditie.

Iveco a lansat un proiect inovativ ce se incadreaza perfect in viziunea transportului de viitor. Este vorba despre un nou concept van complet echipat, eficient si profitabil ce le va asigura profesionistilor din domeniu solutii de business dintre cele mai competitive. Mai mult, noul Iveco Vision raspunde noilor tendinte prin a fi prietenos cu mediul inconjurator.

Logistics Management Solutions prezenta la targul Transport Logistic din Munchen, mai 2015

Logistics Management Solutions, prin reprezentantii sai, a participat la cel mai mare targ din domeniul transportului, desfasurat in mai anul acesta la Munchen, alaturi de peste 55 000 vizitatori din 124 tari si  2 050 expozanti din 62 tari care au expus lumea logisticii pe amplasamentul Messe Munchen.

Cea mai mare nava container din lume!

MSC Oscar

De-a lungul timpului, specialistilor din transporturi nu le-a fost greu sa isi dea seama ca pretul transportului este mai redus cu cat nava container este mai mare.

I-Shift Dual Clutch: inovatie pentru confort si siguranta!

Inspirata din lumea curselor de automobile, Volvo Trucks introduce o premiera in industria de camioane: noua cutie de viteze I-Shift Dual Clutch. Vorbim despre un sistem nou, ce se remarca prin caracteristici inedite, insa este in acelasi timp indelung testat pe milioane de kilometri, in conditii de condus de zi cu zi.

Practic, I–Shift Dual Clutch este o cutie de viteze automatizata cu dublu ambreiaj. Cu aceasta solutie camionul isi mentine un flux constant de viteza si putere in timpul schimbarii vitezelor, deplasandu-se eficient si lin pe sosea. Rezultatul este o calatorie mai confortabila, sigura si eficienta!

Master Planul General de Transport a fost aprobat!

Master Planul General de Transport (MPGT), publicat pe site-ul Ministerului Transportului, reprezinta un document strategic de dezvoltare a infrastructurii de transport . MPGT prezinta si ofera justificarea proiectelor ce vor fi incluse in Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 pentru finantare din fonduri structural, precum si pentru proiectele incluse in Facilitatea Mecanismul de Interconectare a Europei. De asemenea MPGT va oferi baza si pentru proiectele ce vor fi implementate dupa anul 2020, desi natura precisa a programelor de finantare dupa acest an nu este inca definita.